Директен дигитален печат или известен още като Direct-to-Garment ( DTG ) е печат с принтер директно върху дрехите. Сравнително нова технология в текстилната индустрия в сравнение със ситопечата. При дигиталният печат значително се намалява времети за предварителна подготовка. Практически етапи, като печат на филми, експонация на сита, регистрация на щампата липсват. Печата е с много голяма резолюция и е иделно средство за печат на щампи с много цветове, растери и фотореалистични изображения. Производителността при DTG печата не е много голяма и основен фактор при формиране на цената не са толкова бройките за печат, колкото дали текстила е бял или цветен.

DGT печат

Дигитален печат на дрeхи

Подходящи материи за печат

Дигиталният печат е подходящ за печат предимно на облекла от 100% памук. Когато в плата има полиестер или ликра щампата става неустойчива на изпиране. Подходящите облекла и аксесоари за декорация и отпечатване на принтер са тениски и блузи поло от 100% памук. Суитшърти, като при тях е желателно да са поне 70 /30 памук- полиестер. Памучни торби от памук или плат „американ“.

Една тениска или тираж за дигитален печат

Когато става дума за дигитален печат по-скоро препоръчваме да се използва за единични бройки, като тениски за рождени дни, специални събития, подаръци, или дизайнерски колекции с тиражи до 100 – 200 броя от дизайн.

Има ли значение качеството на плата

Да, и то е много решаващо за качествен отпечатък при директен печат от принтер. Когато се използват базови промоционални тениски фибрилациите оказват влиание и като пример може да дадем – при бели тениски след изпиране щампата изглежда леко избеляла. Препоръчваме да се използват моделите на Kariban, Stanley Stella, James Nicholson, B&C.

Дигитален печат и цветовете при печат

Получаване на точен цвят по Pantone e практически невъзможно, когато печатанме с принтер за директен печат.

Срокове

Стандартните срокове, в които изпълняваме поръчките за дигитален печат са около 2 дена за единични бройки и 7 работни дни за по-големи тиражи. Тези срокове могат да варират според натовареността в печатнницата или наличитето на облеклата в складовете.

Топ продукти подходящи за дигитален печат

тениски

суетшърти

торби

блузи поло


SARV Print